0

Znasz kogoś kto nie lubi czekoladowych ciasteczek? My też nie. Dlatego przepis na naszą wersję ciasteczek z pastą orzechową musiał się znaleźć przepisów Karkonoskiej Tłoczni. Polecamy zrobić conajmniej dwie porcje bo znikają w trybie natychmiastowym!

Ciasto z pastą Karkonoska Tłocznia

Składniki

  • 100 g mąki gryczanej
  • 30 g mąki kokosowej
  • 1 jajko
  • 50 g syropu z agawy
  • 60 g pasty z nerkowców
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka ksylitolu z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

1

Wsypujemy do miski suche składniki i dokładnie mieszamy. Aby uniknąć grudek mąki możemy przesiać przez sitko
2

Dodajemy mokre składniki i dokładnie mieszamy
3

Ręcznie formujemy małe, płaskie ciasteczka i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
4

Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy około 13-15 minut w termoobiegu
5

Gotowe ciasteczka można z wierzchu posmarować pastą z nerkowca dla bardziej orzechowego smaku. Smacznego!