0

Dość niecodzienny pomysł na pyszny, zdrowy i pożywny deser. Śmiało może znaleźć się w jadłospisie niejednej osoby ćwiczącej na siłowni, ze względu na zdrowe składniki i bardzo dużą zawartość białka.

Ciasto z pastą Karkonoska Tłocznia

Składniki

  • 120g białej ugotowanej fasoli
  • 20 g odżywki białkowej⁣⁣⁣
  • szczypta proszku do pieczenia ⁣⁣⁣
  • 50 g jogurtu kokosowego⁣⁣⁣
  • 20 g erytrytolu⁣⁣⁣
  • 20-30 g pasty z nerkowców⁣⁣⁣
  • 100 g borówek⁣⁣⁣ (lub innych owoców wg. upodobań)

Sposób przygotowania:

1

Fasolę blendujemy z odżywką, słodzikiem i jogurtem
2

Dodajemy masło, borówki i mieszamy
3

Przekładamy masę do kokilki (lub innego naczynia do zapiekania) i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 st. C