0

Prezentujemy przepis na sernik pistacjowy bez dodatku cukru. Zdecydowanie wpisze się w gusta ludzi ceniących sobie smak pistacji

sernik na zimno pistacjowy

Składniki

  • 400g serka Bieluch light (niecałe 3 opakowania)
  • 150g jogurtu skyr naturalnego
  • 3 jajka
  • 4 łyżki erytrytolu
  • budyń waniliowy bez cukru
  • 2 łyżki stołowe 100% pasty pistacjowej

Polewa z pasty pistacjowej

  • 2,5 łyżki 100% pasty pistacjowej
  • 1,5 łyżeczki oleju kokosowego
    Całość podgrzać w kąpieli wodnej i rozpuścić. Płynną polewą oblać sernik. Przechowywać w lodówce.

Sposób przygotowania:

1

Serek zmiksować ze skyrem, jajkami, erytrytolem, pastą pistacjową i budyniem,
2

Masę przelać do foremki o średnicy 16cm. Piec w 175st ok 40min. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w środku na ok 10min,
3

uchylić piekarnik i studzić tak przez kolejne 10 minut. Następnie wyciągnąć i wystudzić całkowicie.
4

Płynną polewą oblać sernik. Przechowywać w lodówce.
5

Smacznego💚