0

Prezentujemy przepis na zdrowy, pyszny i aromatyczny (nadający się do każdej sałatki) dressing z wykorzystaniem zimnotłoczonego oleju z pestek dyni!

dressing do sałatki

Składniki

+ opcjonalnie pół łyżeczki musztardy Dijon (lub innej ostrej) jeżeli lubisz smak ostry w sałatce

Czas przygotowania: 5 min

Sposób przygotowania:

1

Przygotuj sos, najlepiej w słoiczku. Włóż do niego opcjonalnie ostrą musztardę, starty/bardzo drobno posiekany ząbek czosnku lub wsyp pół łyżeczki suszonego czosnku (mniej aromatu), wlej ocet balsamiczny i dodaj łyżeczkę roztopionego miodu. Na końcu dolej 4-5 łyżek oleju z pestek dyni. Zakręć słoiczek i mocno wymieszaj wszystko aż powstanie jednolita emulsja.

Sprawdź opinie na temat produktów Karkonoskiej Tłoczni