Sernik baskijski z dodatkiem pasty z pistacji
Prezentujemy rewelacyjny i zmodyfikowany przepis na sernik baskijski (przez rozkoszny). Pan Michał doskonale wie jak poprawić istniejącą już perfekcję. Dodaliśmy do jego przepisu naszą pastę z pistacji w niewielkiej ilości (pistacjowy posmak dla smakoszy). Jeżeli nie przepadasz za smakiem pistacji, zrób bez – Gwarantujemy, że rodzinka będzie zachwycona!
Składniki:
do przepisu została użyta tortownica o średnicy 23 cm.
- 180g ulubionych ciasteczek, najlepiej digestives
- 3 łyżki masła
- opcjonalnie 130g pasty z pistacji 100%
- 750g serka typu philadelphia lub 500g twarogu sernikowego i 250g mascarpone
- 250g gęstego jogurtu greckiego (odsącz go z serwatki na sitku)
- 250g cukru drobnoziarnistego
- 6 dużych jajek zerówek
- 400ml śmietany kremówki 36%
- 1 płaska łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
NIESPODZIANKA, której nie możesz przegapić – przy zamówieniu na min 250 zł, koniecznie wpisz kod kuponu „pistacja130g” a otrzymasz od nas GRATIS słoiczek pistacji premium do sernikowego przepisu!
Filmik z wykonania przepisu znajdziecie TUTAJ