Wegańskie spring rollsy
Spring rollsy z aksamitnym sosem orzechowym to świetna i zdrowa propozycja na przekąskę dla całej rodziny! Nada się idealnie na różnego rodzaju imprezy czy pikniki, a również na filmowe wieczory! Dowolność w wyborze ulubionych warzyw czy owoców jest tutaj duża, możesz przemycić dla swojego dziecka wiele zdrowych składników, które niekoniecznie lubi jeść osobno. Sos pokocha każdy miłośnik masła orzechowego!
Pamiętaj, że dla zakupów powyżej 200 zł – słoik 330g masła orzechowego dodajemy gratis do Twojej paczki! Nie musisz wpisywać żadnych kodów.
Składniki do rollsów:
- papier ryżowy
- kolendra
- czerwona kapusta
- makaron ryżowy
- limonka
- awokado (pokrój w słupki)
- mango (pokrój w słupki)
- ogórek (pokrój w słupki)
- marchewka (pokrój w słupki)
Składniki na sos orzechowy:
- 3 łyżki pasty arachidowej 100%
- 1 łyżka syropu z agawy
- 2 łyżki sosu sojowego
- sok z 3/4 limonki
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1/2 łyżeczki płatków chili
Filmik z przygotowania rollsów dostępny TUTAJ