...
0

Wegańskie spring rollsy

 

Spring rollsy z aksamitnym sosem orzechowym to świetna i zdrowa propozycja na przekąskę dla całej rodziny! Nada się idealnie na różnego rodzaju imprezy czy pikniki, a również na filmowe wieczory! Dowolność w wyborze ulubionych warzyw czy owoców jest tutaj duża, możesz przemycić dla swojego dziecka wiele zdrowych składników, które niekoniecznie lubi jeść osobno. Sos pokocha każdy miłośnik masła orzechowego!

Pamiętaj, że dla zakupów powyżej 200 zł – słoik 330g masła orzechowego dodajemy gratis do Twojej paczki! Nie musisz wpisywać żadnych kodów.

spring rollsy

Składniki do rollsów:

  • papier ryżowy
  • kolendra
  • czerwona kapusta
  • makaron ryżowy
  • limonka
  • awokado (pokrój w słupki)
  • mango (pokrój w słupki)
  • ogórek (pokrój w słupki)
  • marchewka (pokrój w słupki)

Składniki na sos orzechowy:

  • 3 łyżki pasty arachidowej 100%
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sok z 3/4 limonki
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1/2 łyżeczki płatków chili

 

Filmik z przygotowania rollsów dostępny TUTAJ

Sposób przygotowania:

1

Namocz papier ryżowy w ciepłej wodzie
2

wyłóż na środek papieru ryżowego pokrojone wcześniej w słupki warzywa oraz ugotowany makaron ryżowy
3

zawiń szczelnie papier ryżowy
4

Przygotuj sos dodając 3 łyżki pasty arachidowej bez soli i cukru, łyżkę syropu z agawy lub miodu, 2 łyżki sosu sojowego, sok z 3/4 limonki, łyżeczkę startego imbiru, 1/2 łyżeczki płatków chilli (jeśli lubisz ostre) - dokładnie wszystko wymieszaj razem
5

Delektuj się z całą rodzinką zdrowymi rollsami w towarzystwie niebiańskiego sosu orzechowego!