Pistacjowe Tiramisu
Prezentujemy niecodzienną wariację włoskiego deseru Tiramisu – niecodzienną, bo pistacjową, oraz bez dodatku kawy! Chcieliśmy, aby cała rodzina mogła delektować się czymś na słodko i poczuć smaki Italii! Oczywiście nie zostawiamy tak na pastwę losu naszych drogich kawoszy i w przepisie również opcjonalnie wersja z kawką! Nasza obserwatorka nadała temu deserowi nazwę, która pasuje tutaj idealnie – Pistamisu. Pasta z pistacji użyta do przepisu to 100% pistacji jakości premium, bez jakichkolwiek dodatków. To prawdopodobnie najwyżej oceniana przez Was pasta na polskim rynku.
Ekstra okazja! nie możesz tego przegapić:
Otrzymasz gratis pastę z pistacji premium 130g! Idealna gramatura do poniższego przepisu! Co zrobić? wystarczy, że w zamówieniu na min 250 zł, wpiszesz kod kuponu „pistacja130g” a otrzymasz od nas w prezencie do swojej paczki słoiczek kremu z pistacji premium – idealny do kultowego pistacjowego tiramisu lub serniczka!
Składniki:
- 250g mascarpone
- 250g biszkoptów włoskich
- 90g ksylitolu lub zwykłego cukru
- 120g pasty z pistacji 100%
- 50-70g pistacji surowych na posypkę
- 120 ml ubitej śmietany
- mleko zwykłe lub roślinne (do namoczenia biszkoptów) / lub jeśli zależy Ci na wersji kawowej to zamiast mleka zaparz 150-200ml kawy
- 1 jajko
Filmik z przygotowania TUTAJ