Kolejna odsłona dania tym razem w wersji wytrawnej z pastą arachidową w roli głównej. Dzięki swoim walorom oraz niepowtarzalnemu zapachowi i smakowi orzechy ziemne odgrywają ogromną rolę w kuchni azjatyckiej a wytwarzana z nich pasta stanowi często bazę do przyrządzania sosów.
Składniki
- 100 g groszku cukrowego
- 3 cukinie
- 2 główki pak choi
- 2 cebulki dymki
- 1 łyżka startego imbiru
- 2 łyżeczki czarnego sezamu
- świeża kolendra
- 1 papryczka chili
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka orzechów ziemnych
Do sporządzenia sosu:
- 100 ml mleka kokosowego
- 4 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki tamari
- 1 łyżeczka płatków chili
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- sok 2 limonek
Sposób przygotowania:
Sprawdź opinie na temat produktów Karkonoskiej Tłoczni