...
0

Ricotta z miodem i bazylią

Lekkie, szybkie oraz zasilające w energię śniadanie, które może przypominać niektórym smak z dzieciństwa – polskiego twarogu z miodem 🙂 Prezentujemy serek ricottę z bazylią, miodkiem malinowym oraz olejem lnianym!

ricotta z miodem

Składniki:

  • 4 łyżki serka ricotta
  • garść liści bazylii
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka miodu malinowego
  • 1 pełna łyżeczka oleju lnianego
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny

Idealnie smakuje na:

  • pysznym chrupiącym pieczywie
  • świeżych bułeczkach
  • tostach

Filmik z wykonania przepisu znajdziecie TUTAJ

Sposób przygotowania:

1

Posiekaj garść liści bazylii oraz ząbek czosnku
2

dodaj 4 łyżki stołowe serka ricotta
3

dodaj łyżkę miodu malinowego oraz łyżeczkę świeżego oleju lnianego
4

skrop sokiem z połowy cytryny i dokładnie wszystko wymieszaj
5

a teraz czas na nałożenie serka na ulubione pieczywo i urozmaicenie zdrowymi dodatkami! w naszym przypadku padło na awokado i posypkę ze złotego siemienia lnianego!
6

Smacznego! 🙂