Dyniowe babeczki bezglutenowe
Z myślą o tych, którzy chcą cieszyć się smakiem wypieków, nie rezygnując z dobrego samopoczucia i zdrowia. Przygotowaliśmy dla Państwa przepis na dyniowe babeczki bezglutenowe. Jest to połączenie doskonałego smaku dyni z lekkością ciasta bez glutenu oraz idealnego na jesienny okres – korzennego, rozpalającego smaku! Z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia, te małe i te duże!
Składniki na około 8-10 sztuk!
- szklanka musu z pieczonej dyni
- 1 jajko
- 3 łyżeczki syropu z agawy lub klonowego
- łyżka stołowa miodu
- 3-4 łyżki oleju kokosowego roztopionego
- 50-60g mąki dyniowej odtłuszczonej
- 60 g mąki ryżowej
- 1 łyżka stołowa gorzkiego kakao
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- kilka rozdrobnionych orzechów włoskich lub migdałów
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Użyte przyprawy
- szczypta soli himalajskiej
- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
- 1/3 łyżeczki imbiru w proszku
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
Filmik z przygotowania przepisu TUTAJ